Ek Eğitim Modülleri

Sparkassenstiftung Türkiye (DSIK Türkiye), girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen ek eğitim modülleri ile potansiyel ve mevcut girişimcilerin; başarıya ulaşmaları, büyümeleri ve sürdürülebilir olmalarını destekler. Ek eğitim modülleri potansiyel ve mevcut girişimcilere iş hayatının farklı alanlarında üst düzey bilgi vermeyi amaçlar. Var olan işletmelerini büyüterek daha başarılı bir şekilde yönetmek isteyen girişimciler veya başarılı bir işletme sahibi olmak isteyen potansiyel girişimciler, kendi ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda ek eğitim modüllerinden yararlanırlar. Ek eğitim modülleri; yüz yüze eğitimler, çevrim içi webinarlar veya e-öğrenme platformu üzerinden çevrim dışı olarak sunulur. Ek eğitimi modülleri aşağıda sıralanmaktadır:

Ağ Kurma Eğitim Modülü

Ağ Kurma Eğitim Modülü, girişimcilere doğru ve etkili iş bağlantıları kurmayı ve sonucunda ortaya çıkan iş fırsatlarını etkin bir şekilde kullanmayı aktarmayı amaçlar. Modülü tamamlayan katılımcılar, değişen iş koşullarında esnek ve güçlü bir ağ kurabilmek için insanlarla ilişkilerini güven odağında sürdürmeyi öğrenir. Girişimcilerin kendisine ve çevresine fayda sunması gibi farklı bakış açılarını kazanmalarını sağlar.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
E-Ticaret Eğitim Modülü

E-Ticaret Eğitim Modülü, Türkiye’de e-ticaret ve e-ticaretin gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi vererek, girişimcilere e-ticaret seçeneklerini ve bu seçeneklerin yasal gereksinimlerini öğretmeyi hedefler. Katılımcıların, bu modülü tamamladıktan sonra e-ticaret ile daha fazla müşteriye daha düşük maliyetler ile ulaşabilmelerini sağlamak amaçlanır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Etkili İletişim Eğitim Modülü

Etkili İletişim Eğitim Modülü, katılımcıların etkili iletişim yöntemlerini benimseyerek iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlar. Katılımcılar, bu eğitim modülünün sonunda; etkili iletişim için aktif dinleme ve açık ifade kurma becerilerinin geliştir. Sözsüz iletişim unsurlarını anlayarak, kuşaklar arasındaki farklılıkları ve benzerlikleri göz önünde bulundurur.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
İstihdam Edilebilirlik Eğitim Modülü

İstihdam Edilebilirlik Eğitim Modülü, yeni mezunları ve iş arayan kişileri, iş dünyasına hazırlar ve eğitim sürecinden istihdama geçişlerini bütüncül bir şekilde destekler. Modül aynı zamanda iş arama teknikleri ve temel iş gücü piyasası ihtiyaçlarını anlama konusunda pratik rehberlik sağlayarak temel iş hukuku, çalışanların hakları ve sorumlulukları hakkında da bilgi verir.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
İş Planı Geliştirme Eğitim Modülü

İş Planı Geliştirme Eğitim Modülü, potansiyel ve mevcut girişimcilere, kredi ve finansman elde etmeyi, iş modeli hazırlamak ve iş modellerini yapılandırma yetisi kazandırmayı amaçlar. Eğitim süresince Kanvas İş Modeli kullanarak hazırlanacak olan iş planı, katılımcıların işletmelerinin vizyonunu ortaya koyan ve finansman başvurusu da dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanabilecekleri faydalı ve destekleyici bir araçtır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
İş ve Ticaret Hukuku Eğitim Modülü

İş ve Ticaret Hukuku Eğitim Modülü, girişimcilerin ticari faaliyetleri konusunda yasal yolları göstermeyi ve bu konularda bilgilendirmeyi amaçlar. Eğitim modülü, aynı zamanda Türkiye'de ki iş ve ticaret hukuku ile ilgili temel teknik bilgiler ve ilgili tüm güncel düzenlemeler hakkında da bilgi sağlar. Bu modül, katılımcılara iş kurma, yeniden yapılanma, tasfiye, iflas gibi ticari alanlarda hukuki bilgi vermeyi hedeflerken, gayrimenkul alımı, kontrat çeşitleri ve fikri mülkiyetin korunması gibi çeşitli hukuki alanlarda da destek olmayı amaçlar.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Kültürel Duyarlılık Eğitim Modülü

Kültürel Duyarlılık Eğitim Modülü, potansiyel ve mevcut girişimcilerin Türkiye'deki iş kültürünü daha derinlemesine incelemelerine ve ülkedeki yaygın iş uygulamalarını şekillendiren düşünce süreçlerini anlamalarına yardımcı olur. Bu modül, kültürel çeşitliliğin hem teorisini hem de gerçek dünyadaki yansımalarını sunarak, katılımcıları kültürün gerçekten ne anlama geldiğini düşünmeye davet eder.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Pazar Araştırması Eğitim Modülü

Pazar Araştırması Eğitim Modülü, girişimcilere pazar bilgisi ve bölümlendirme, pazar ve pazarlama arasındaki fark ve araştırma süreçlerinin aşamalarını aktarır. Bu modül, girişimciler için faydalı olacak hedef kitle, rekabet, fiyat, tanıtım ve dağıtım kanalları, ürün ve yaşam eğrisi gibi terimlere açıklık getirerek girişimcilerin bu kavramları kendi işletmelerinde kullanabilir hale getirmeyi hedefler.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Pazarlama ve Markalaşma Eğitim Modülü

Pazarlama ve Markalaşma Eğitim Modülü, marka konumlandırma ve hedef kitleye göre pazarlama stratejisi oluşturma gibi temel adımların nasıl atılması gerektiğini aktarır. Katılımcılar bu eğitim modülünün sonunda; işletmelerini temsil edecek olan marka kimliklerini ortaya çıkarmayı, markaları için gerekli olan temel iletişim unsurlarını belirlemeyi ve ihtiyaç duydukları pazarlama stratejisine göre planlama yapabilmeyi öğrenir.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Risk ve Kriz Yönetimi Eğitim Modülü

Risk ve Kriz Yönetimi Eğitim Modülü, bir girişimci için risk ve kriz kavramlarının ne anlama geldiğini anlatarak, bir işletmenin karşılaşabileceği olası riskleri tanımlar. Bu modül, girişimcilerin risklere hazırlıklı olmasını, karşılaşabilecekleri riskler sırasında ve sonrasında almaları gereken önlemleri içeren bir rehber niteliği taşır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Sosyal Girişimcilik Eğitim Modülü

Sosyal Girişimcilik Eğitim Modülü, katılımcıların farkındalıklarını artırarak, işletmelerini çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda daha verimli hale getirmelerini sağlar. Bu modül kapsamında, katılımcıların sosyal sorunlara karşı duyarlılık geliştirmelerine, toplumsal etki yaratan bir işletme olma potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak temel seviye bilgiler paylaşılır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Temel Finansal Okuryazarlık Eğitim Modülü

Temel Finansal Okuryazarlık Eğitim Modülü, katılımcılara, Türkiye’deki temel finans, finansal planlama, finansal kurumlar ve bankacılık sistemiyle ilgili konular da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda finansal okuryazarlık kazandırmayı hedefler. Bu modül, doğru finansal kararlar vermek, kredi-borç yönetiminin öneminin farkına varmak ve bu bilgileri günlük iş yaşamına entegre etmek için bir rehber niteliği taşır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Ürün ve Hizmet Geliştirme Eğitim Modülü

Ürün ve Hizmet Geliştirme Eğitim Modülü, ürün ve hizmetin ne anlama geldiğini, neden yeni ürün ve hizmet geliştirildiğini ve ilgili süreçlerini temel seviyede girişimcilere aktarır. Yeni bir hizmet ve ürün geliştirirken göz önünde bulundurulması gerekenler, dikkat edilmesi gerekenler ve başarısızlık nedenlerine çözümler gibi girişimcilerin kendi işletmelerinde uygulayabileceği pratik bilgiler paylaşılır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!
Vergilendirme ve Muhasebe Eğitim Modülü

Vergilendirme ve Muhasebe Eğitim Modülü, Türkiye'de ki girişimcilere, işletmelerinin mali durumlarını ve Türkiye'deki vergilendirme mevzuatlarını dikkate alarak, kaynakları uygun şekilde değerlendirmeyi ve gelecekte işletmeyi nasıl ileriye götüreceklerini aktarmayı amaçlar. Katılımcıların, şirket türlerinden, vergilendirme mevzuatlarına, Türkiye'deki farklı vergi türlerinden, işletmelerin ve bireylerin faaliyetlerini etkileyebilecek muhasebenin temel yönlerine kadar çeşitli alanlarda bilgi kazanmaları sağlanır.

Broşür Klip Şimdi Kaydolun!